Beinumboerderijen
Map van De Grote Pol van 1900 tot 1950
 
De  Grote Pol
Vivian Brantsen van Wielbergen was eigenaar van De Grote Pol vanaf 1924  tot zijn overlijden in 1954.
De Grote  Pol
In 1911 werd dit foto gemaakt tijdens de oplevering van de nieuwe boerderij.    Foto: Gerrit Hesselink
 
De Grote  Pol
In 1911 heeft de architect Bloemendaal de boerderij volgens deze plattegrond opgebouwd. Zelfs de regenwaterput RP en de erbij horende handpomp werden ingetekend. 
 
De Grote Pol
Doorsnede van de drie schuren.
Doorsnede van de schuur en het voorhuis.
 
 
Er is een stichting Ijsselhoeven, die zich inzet voor het behoud van de ijsselhoeven, waarvan de Grote Pol er een van is.
 
De Grote Pol
 
In juli 1911 kwam Vivian Brantsen van Wielbergen (op de foto staat hij links en zijn roepnaam was Vif ) een bezoek brengen bij de verhuizing.
 
De foto is gemaakt bij de voordeur, opmerkelijk is dat er nog geen luiken aan de ramen zijn aangebracht. Rechts op de foto staat Gerrit Brouwer, hij is aan het intrekken in de nieuwe boerderij.
 
Volgens oude verhalen heeft Gerrit Brouwer over de winter 1910-1911 op de Kleine Pol gewoond omdat in november 1910 het oude pand was afgebrand.               Foto: Wielbergenboek
 
De Grote Pol
 
Op 4 september 1911 heeft Vivian Brantsen (Vif)  dit foto gemaakt bij de keukendeur op de Grote Pol. Op de foto staat Gerrit Brouwer, die den nieuwe boerderij al weer heeft ingericht.                Foto: Wielbergen boek
 
De Grote Pol
 
In 1910 brandde vermoedelijk door het inslaan van de bliksem de boerderij af.
 
De Grote Pol
 
In 1910 was er veel aandacht voor de brand van de boerderij.